Translate
joi, 20 februarie 2020
Rambo: Last Blood 2019
Filmul preferat!
The Fast and the Furious (sau Fast & Furious) este o serie de filme de acțiune unde la bază sunt cursele ilegale, spargerile și jafurile. Produs de Universal Studios, seria începe în 2001 cu filmul The Fast and the Furious. Seria a avut încasări de $2,380,084,668 până în 22 octombrie 2013, și a devenit cea mai vândută franciză a studioului Universal Studios.
The Fast and the Furious (2001)
- Două bande rivale luptă pentru supremația străzilor din Los Angeles. Un polițist este infiltrat printre ei multă acțiune inserată între curse ilegale de mașini. Dominic Toretto (Vin Diesel) conduce mașina pe străzile din Los Angeles ca și când acestea ar fi proprietatea lui. Dominic își petrece timpul concentrându-se asupra curselor de mașini de maximă performanță. Cursele sunt un adevărat teatru de stradă, un câmp de luptă alimentat de adrenalină, tensiuni sexuale și viteză necontrolată. Brian (Paul Walker) este un tip nervos și de asemenea pregătit să testeze limitele... După o discuție cu durul Johnny Tran (Rick Yune), Dominic decide că Brian este în ordine. Iar lui Mia (Jordana Brewster), sora lui Dominic, îi place mult ceea ce vede la Brian. Problema este că ei nu știu că Brian este polițist. Brian lucrează sub acoperire... Banii se mișcă cu ușurință în aceste curse ilegale, iar polițiștii știu că o parte din aceștia sunt murdari. Dominic și Johnny sunt amândoi suspecți. În timp ce rivalitatea dintre gașca lui Dominic și cea a lui Johnny ajunge la un nivel periculos, legăturile lui Brian cu Dom și Mia se adâncesc. El se simte într-un fel înrudit cu Dominic, iar atracția dintre el și Mia este prea puternică pentru a fi negată. Dar Brian este polițist și trebuie să decidă...
Povestea de dragoste a Sfântului Valentin, extrem de tristă!
Potrivit legendei, înainte de a fi executat, Sfântul Valentin s-a îndrăgostit de o fată nevăzătoare, dar nu oricare fată, ci chiar fiica temnicerului său! Fata l-ar fi vizitat în timpul pe care el l-a petrecut în spatele gratiilor. În ajunul execuției sale, Sfântul Valentin i-a scris un sonet iubitei lui, cu cerneală pe care a stors-o din violete. Cuvintele pe care i le-a scris fetei i-ar fi redat acesteia văzul. „De la Valentinul tău”, i-ar fi scris el iubitei. Cei doi îndrăgostiți nu au apucat să se iubească mult timp, că Sfântul Valentin a fost omorât – mai întâi ar fi fost bătut de călăii care urmau împăratului, iar mai apoi ar fi fost decapitat.
miercuri, 19 februarie 2020
Despre mine!
Despre mine!
Numele meu este Stefan sunt in clasa a XI-a la profilul stiinte ale naturii (bio-chimie). Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc. Sunt un om norocos din toate punctele de vedere: am o familie frumoasă, prieteni calzi și sinceri, colegi dedicați, capabili și buni coechipieri, fac lucrurile care îmi plac și îmi aduc satisfacții. Optimismul și pozitivismul sunt trăiri care mă însoțesc permanent în viața personală și în activitatea profesională, făcând din mine un om motivat și plin de speranță. Ca o descriere fizica pot spune sa sunt inalt am 1.85m am ochii verzi parul blond.
Numele meu este Stefan sunt in clasa a XI-a la profilul stiinte ale naturii (bio-chimie). Sunt o fire creativă, sociabilă, îmi place să glumesc. Sunt un om norocos din toate punctele de vedere: am o familie frumoasă, prieteni calzi și sinceri, colegi dedicați, capabili și buni coechipieri, fac lucrurile care îmi plac și îmi aduc satisfacții. Optimismul și pozitivismul sunt trăiri care mă însoțesc permanent în viața personală și în activitatea profesională, făcând din mine un om motivat și plin de speranță. Ca o descriere fizica pot spune sa sunt inalt am 1.85m am ochii verzi parul blond.
De ce Sf. Valentin este sarbatorit pe 14 februarie?
Ziua de 14 februarie a ramas o zi speciala in care il sarbatorim pe Sfantul Valentin. Aceasta se intampla cu o zi inainte de festivalul pagan in care se sarbatorea dragostea. In 496 Papa Gelasius schimba Lupercalia de la 15 la 14 februarie in incercarea sa de a stopa aceasta sarbatoare pagana. Biserica intelege ca nu este nimic rau in a sarbatori dragostea, ci doar elementele pagane care aduceau o insulta la adresa divinitatii. Lupercalia s-a sarbatorit in continuare, dar aceasta a ramas marcata ca ziua Sf.Valentin. Astfel, Valentin a inceput sa fie cunoscut ca fiind protectorul indragostitilor.
Ce semnificatie are Sf. Valentin?
Valentine’s Day sau, cum se spune la noi, Ziua Îndrăgostiţilor este o sărbătoare importata în Romania după 1990 şi intens exploatată comercial. Ziua Îndrăgostiţilor, Valentine`s Day, şi-a luat numele de la un preot ce a fost martirizat în 14 februarie, 269 e.n, după Hristos, de către împăratul Claudius II Gothicus. Preotul a fost ucis pentru că ar fi oficiat căsătorii în secret fără ştiinţa împăratului. Legenda spune preotul ar fi încheiat cu formula “de la Valentinul tău” o scrisoare către fiica paznicului închisorii în care se afla de care se îndrăgostise. Ziua de 14 februarie este ziua în care partenerul nostru, fie el prieten(ă), logodnic(ă), soţ(ie) devine ”Valentin”, simbol al jertfei pentru iubire. De Sfântul Valentin, păstrând tradiția, tinerii transmit mesaje de dragoste sau mesaje de Valentine`s Day prin SMS sau pe facebook.
Expresii frumoase despre primavara.
Primavara este un anotimp calduros si primitor.Copacii au inflorit iar pasarile si animalele sunt bucuroase de venirea primaverii. Florile astern pe pajiste un covor multicolor,iar fluturii zboara veseli pe deasupra copacilor şi a viilor.Iarba este pufoasa si proaspata.Razele soarelui mijesc pe dupa norii albi. În dumbrava parca s-ar auzi un concert al primaverii. Soliştii vestiti,veniti de prin alte tari,îşi gasesc aici cuiburile parasite asta-toamna. Nu încep muzica fara ca mierla şi privighetoarea sa le dea tonul. Animalele ies cu urechile ciulite şi amortite din şi asculta ciripitul codrului.
Primavara un anotimp minunat!
Primavara tocmai a sosit, iar primele ei semne se arata. Pasarile, precum mierlele si sturzii isi canta melodiile preferate, iar cucul isi striga numele mai abitir ca niciodata. Ghioceii, inca somnorosi, isi intind bratele fragile si verzui catre soarele ce inunda totul cu razele sale. Haina alba a zapezii, acum zdrentuita, se retraage in unghere intunecoase, din care ies soparlele ce abia asteapta sa stea la soare.
duminică, 16 februarie 2020
Hobby!
- O alta activitate cu care imi ocup timpul este sa ma joc pe calculator diferite jocuri cu prietenii mei. Aceste jocuri pe mine ma bucura foarte mult pentru ca sunt jocuri de logica si de echipa care ma ajuta sa interactionez cu cei care se ajoaca acelas joc cu mine. In opinia mea,acest hobby are atat avantaje,cat si dezavantaje.Eu consider ca jocurile pot dezvolta agilitatea,gandirea logica,imaginatia si chiar cunostintele de limba engleza.In plus,pot crea relatii cu alte persoane pasionate de aceleasi activitati.
- Exista insa,dupa parerea mea,si o latura negativa a acestui tip de indeletniciri. Ele pot afecta sanatatea, cauzand probleme de vedere, ale coloanei sau dureri de cap in cazul petrecerii unui interval mare de timp in fata calculatorului.De asemenea,pot conduce la dependenta si sunt cronofage,avand ca efect izolarea de familie si prieteni. In concluzie,aceasta pasiune ar trebui sa fie controlata,echilibrul,masura fiind cele care ne ajuta sa nu exageram.
Activitatile mele!
Hobby-ul meu este voleiul, practic acest sport de 2 ani si am realizat cat de frumos este si ca este sportul meu preferat. Merg la aceasta activitate impreuna cu prietenii mei si este foarte distractiv. Vara practicam voleiul pe plaja ceea ce ne bucura foarte mult. Este foarte bine ca toti sa aiba un hobby.
Albumul
de Mihai Eminescu
Albumul? Bal mascat cu lume multă,
În care toți pe sus își poartă nasul,
Disimulându-și mutra, gândul, glasul...
Cu toți vorbesc și nimeni nu ascultă.
Și eu intrai. Mă vezi rărindu-mi pasul.
Un vers încerc cu pana mea incultă.
Pe masa ta așez o foaie smultă,
Ce de când e nici n-a visat Parnasul.
Spre-a-ți aminti trecutele petreceri,
Condeiu-n mână tu mi-l pui cu silă.
De la oricine-un snop de paie seceri,
Apoi te uiți râzând la câte-o filă:
Viclean te bucuri de-ale noastre-ntreceri,
Privind în vrav prostia imobilă.
Afara.i toamna!
de Mihai Eminescu
Afară-i toamnă, frunza 'mprăştiată,
Iar vântul svârlă 'n geamuri grele picuri;
Şi tu citeşti scrisori din roase plicuri
Şi într'un ceas gândeşti la viaţa toată.
Pierzându-ţi timpul tău cu dulci nimicuri,
N'ai vrea ca nimeni 'n uşa ta să bată;
Dar şi mai bine-i, când afară-i sloată,
Să stai visând la foc, de somn să picuri.
Şi eu astfel mă uit din jet de gânduri,
Visez la basmul vechiu al zânei Dochii,
În juru-mi ceaţa creşte rânduri-rânduri;
De odat'aud foşnirea unei rochii,
Un moale pas abia atins de scânduri...
Iar mâni subţiri şi reci mi-acoper ochii.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)